Investera i en framtida entreprenör

Vår unika metod ger resultat

  • building Fler än 4.3 miljoner startade affärsverksamheter
  • shovel Fler än 6.2 miljoner skapade jobb
  • people Fler än 24 miljoner människor försörjda
Effekten av vårt arbete

Med flera miljoner startade gräsrotsföretag i programländerna vet vi att våra insatser gör skillnad. Så här påverkas individ, familj och samhälle av vårt arbete.

Ökade
inkomster (mellan 30 och 300 procent)
Minskad
förekomst av könsrelaterat våld
Ökad
kunskap om och förbättrad tillgång till offentliga stödsystem
Minskad
förekomst av barnarbete (fler barn i skolan)
Ökad
medvetenhet om klimat och miljö
Mindre
riskfyllda, destruktiva beteenden och kriminalitet
Bättre
tillgång till hälso- och sjukvård
Stärkt
ekonomisk egenmakt
Ökad
jämställdhet
Fler
kvinnor i ledande positioner i samhället
Ökad
tillämpning av hållbara jordbruksmetoder

Senaste nyheterna

Reklambild för evenemanget 'The Techarena', 22-23 februari 2024 på Friends Arena i Stockholm. Arenans yttre är upplyst med blåa och rosa geometriska mönster i kvällsljus.Reklambild för evenemanget 'The Techarena', 22-23 februari 2024 på Friends Arena i Stockholm. Arenans yttre är upplyst med blåa och rosa geometriska mönster i kvällsljus.
Nyhet

Möt oss på Techarean

Vi ses på Techarenan för att tillsammans utforska hur teknik och entreprenörskap kan hjälpa till att bygga en bättre framtid.

Massajkvinna klädd i traditionella pärlsmycken står framför ett öppet landskap med en svagt suddig bakgrund som framhäver hennes porträtt.Massajkvinna klädd i traditionella pärlsmycken står framför ett öppet landskap med en svagt suddig bakgrund som framhäver hennes porträtt.
Blogg

The key to confidence

The CBO, Enkaina wa Enkaina has more than 100 active members. The group is based in Kajiado County and has a representation from 10 different self-help groups that are all active within the project Right(s) Way Forward.  

Illustration av en rosa spargris med ett hjärta på och mynt som faller i, bredvid en graf som visar tillväxt eller besparingar, allt inramat i ett tvådelat cirkeldiagram.Illustration av en rosa spargris med ett hjärta på och mynt som faller i, bredvid en graf som visar tillväxt eller besparingar, allt inramat i ett tvådelat cirkeldiagram.
Blogg

Ge mer, betala mindre

Visste du om att du kan få skattereduktion för gåvor till ideella organisationer? Ett utmärkt sätt att stödja vårt arbete samtidigt som du minskar din skattebörda!

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Om oss

Vision och mål

Hand in Hand Swedens vision är en värld där varje människa har kraft och förmåga att ta sig ur fattigdom och där kommande generationer kan utvecklas och bidra till en hållbar framtid. Vårt långsiktiga mål är att bidra till att skapa 10 miljoner jobb och på så sätt medverka till att 50 miljoner människor kan ta sig ur fattigdom.

Vårt arbete bedrivs utifrån ett rättighetsbaserat perspektiv, där organisering i självhjälpsgrupper och utbildning i entreprenörskap utgör fundamenten.

Hand in Hand arbetar främst i Indien, Kenya, Zimbabwe, Tanzania och Afghanistan

Berättelser från verkligheten

För människor som lever i fattigdom är ett riktigt jobb det viktigaste steget mot en tryggare och hälsosammare framtid.

Percy Barnevik, Grundare, Hand in Hand

Hand in Hand erbjuder människor en chans till ett bättre liv genom att lära ut hur man driver och utvecklar ett litet företag. Det möjliggör en effektiv och hållbar väg ut ur fattigdom. En trygg tillvaro för människor och deras familjer är grunden för ett långsiktigt samhällsbygge. Detta gör skillnad.

Erik Selin, Balder

Är du företagare? Samarbeta med oss!