Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Våra ambassadörer

Hand in Hands ambassadörer utgör tillsammans en viktig och värdefull del av såväl Hand in Hand-familjen som verksamhetens framgång och utveckling. Ambassadörerna är personer som frivilligt och utan ersättning valt att – utifrån egna erfarenheter – gå i god för den skillnad vårt arbete gör.

Uppdraget – att aktivt förmedla Hand in Hands budskap – bidrar till en ökad kännedom och trovärdighet hos Hand in Hands intressenter. Utöver detta är vi innerligt tacksamma för att de så generöst delar med sig av både kunskap och erfarenhet och agerar bollplank till Hand in Hand i särskilda frågor.

“Jag är övertygad om att entreprenörskap är en del av lösningen för att vi ska nå de globala målen och jag gillar tanken på att man hjälper dem som vill hjälpa sig själva. Inom Hand-in-Hand finns fantastiska personer med en stor egen förmåga att vara en del av lösningen och där vårt bidrag kan ge stor utveckling för att långsiktigt skapa bättre förutsättningar i utsatta områden.”

Kristoffer Melinder har sedan 2016 varit ensam Managing Partner för Nordic Capital. Kristoffer har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm och Kölns universitet samt över 20 års erfarenhet av kapitalförvaltning. Han har också gått på Svenska arméns språkskola och tillbringat tid i Bosnien som FN-officer.

Som entreprenör tror jag enormt mycket på att bekämpa fattigdom genom företagande och på det sättet skapa förutsättning för människor att kunna försörja både sig själva och sina familjer. Genom Hand in Hand får kvinnor de bästa tänkbara möjligheterna till försörjning genom utbildning, finansiering och mentorskap på ett oerhört hållbart och klokt sätt. Detta är jag enormt stolt över att få bidra till.”

Pernilla Ramslöv, VD och Grundare av NOX Consulting, är serieentreprenör inom IT-branschen. 2019 och 2021 blev hon utnämnd till Näringslivets Mäktigaste Kvinnliga Entreprenör av Veckans Affärer, Årets VD och Årets Kvinnliga Stjärnskott för EY Entrepreneur of the Year.

“Som ambassadör för Hand in hand får jag möjligheten att stötta entreprenörskap globalt och samtidigt vara en del av en organisation som strävar efter att förbättra människors förutsättningar i världen. Då mina rötter är i Indien och Colombia känns det fantastiskt att kunna vara ambassadör för Hand in Hand!”

Indra Sharma är civilingenjör och idag är hon delägare i Peak, en europeisk riskkapitalfond. Tidigare var Indra produktstrategi-chef på den svenska enhörningen Bambora Group. Hon har tidigare arbetat ideellt med frågor kring kvinnor och barns rättigheter.