fbpx Våra ambassadörer | Hand in Hand Sweden

Våra ambassadörer

Hand in Hands ambassadörer utgör tillsammans en viktig och värdefull del av såväl Hand in Hand-familjen som verksamhetens framgång och utveckling. Ambassadörerna är personer som frivilligt och utan ersättning valt att – utifrån egna erfarenheter – gå i god för den skillnad vårt arbete gör.

Uppdraget – att aktivt förmedla Hand in Hands budskap – bidrar till en ökad kännedom och trovärdighet hos Hand in Hands intressenter. Utöver detta är vi innerligt tacksamma för att de så generöst delar med sig av både kunskap och erfarenhet och agerar bollplank till Hand in Hand i särskilda frågor.

”Jag har själv besökt Hand in Hands verksamhet och sett hur man, tillsammans med deltagarna i de olika projekten, skapar förändring i hela samhällen. Hand in Hands metod för att minska fattigdomen är noga utarbetad. För mig som entreprenör är Hand in Hand, och hjälp till självhjälp något jag både tror helhjärtat på och brinner starkt för.”

Rustan Panday är entreprenör och investerare, grundare av Mediaplanet och tidigare styrelseordförande i Storytel. Rustan är mycket engagerad i Hand in Hands verksamhet sedan många år tillbaka.

Porträtt av kvinna med mörkt hår som ser in i kameran och ler med munnen stängdPorträtt av kvinna med mörkt hår som ser in i kameran och ler med munnen stängd

“Kvinnors möjlighet att tjäna egna pengar och bli mer självständiga, ger många positiva ringar på vattnet. Som kvinna och entreprenör är Hand in Hand ett självklart val, jag tror verkligen på deras modell när det gäller att stötta kvinnor i en hållbar fattigdomsbekämpning.”

Josefin Landgård har gjort en enastående entreprenörsresa. Det senaste decenniet har hon varit med och byggt upp flera techbolag i olika roller, främst som VD och operativ chef. Hon är medgrundare till vårdföretaget Kry och driver idag hudvårdsföretaget MANTLE tillsammans med Stina Lönnkvist.

“Jag är övertygad om att entreprenörskap är en del av lösningen för att vi ska nå de globala målen och jag gillar tanken på att man hjälper dem som vill hjälpa sig själva. Inom Hand-in-Hand finns fantastiska personer med en stor egen förmåga att vara en del av lösningen och där vårt bidrag kan ge stor utveckling för att långsiktigt skapa bättre förutsättningar i utsatta områden.”

Kristoffer Melinder har sedan 2016 varit ensam Managing Partner för Nordic Capital. Kristoffer har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm och Kölns universitet samt över 20 års erfarenhet av kapitalförvaltning. Han har också gått på Svenska arméns språkskola och tillbringat tid i Bosnien som FN-officer.

Som entreprenör tror jag enormt mycket på att bekämpa fattigdom genom företagande och på det sättet skapa förutsättning för människor att kunna försörja både sig själva och sina familjer. Genom Hand in Hand får kvinnor de bästa tänkbara möjligheterna till försörjning genom utbildning, finansiering och mentorskap på ett oerhört hållbart och klokt sätt. Detta är jag enormt stolt över att få bidra till.”

Pernilla Ramslöv, VD och Grundare av NOX Consulting, är serieentreprenör inom IT-branschen. 2019 och 2021 blev hon utnämnd till Näringslivets Mäktigaste Kvinnliga Entreprenör av Veckans Affärer, Årets VD och Årets Kvinnliga Stjärnskott för EY Entrepreneur of the Year.

“Som ambassadör för Hand in hand får jag möjligheten att stötta entreprenörskap globalt och samtidigt vara en del av en organisation som strävar efter att förbättra människors förutsättningar i världen. Då mina rötter är i Indien och Colombia känns det fantastiskt att kunna vara ambassadör för Hand in Hand!”

Indra Sharma är civilingenjör och idag är hon delägare i Peak, en europeisk riskkapitalfond. Tidigare var Indra produktstrategi-chef på den svenska enhörningen Bambora Group. Hon har tidigare arbetat ideellt med frågor kring kvinnor och barns rättigheter.