fbpx "Jag är en riktig affärskvinna nu" | Hand in Hand Sweden

Rindai Chinyakata: “Jag är en riktig affärskvinna nu”

Varför satsar Hand in Hand främst på att utbilda och stärka kvinnor? 

Det enklaste svaret är att det är mest effektivt för att bekämpa fattigdom och bryta fattigdomsspiralen. Vi vet att kvinnor investerar en större del än män av sin inkomst på familjen – bättre mat, skolavgifter och hälsovård. Dessutom är kvinnor överrepresenterade bland de som lever i fattigdom och en mycket stor del av dessa kvinnor tjänar inte några egna pengar.

Vi vet att en egen inkomst stärker den ekonomiska såväl som den sociala makten, kvinnors ställning stärks både i familjen och i samhället i stort. I de länder Hand in Hand arbetar har kvinnor generellt en utsatt position, de saknar ofta både tillgångar, mark och en röst i samhället. Enligt FN är jämställdhet en förutsättning för att utrota fattigdom och hunger och nå de globala målen. Ur Agenda 2030: ”Förverkligad jämställdhet och egenmakt för kvinnor och flickor kommer på ett avgörande sätt att bidra till framsteg sett till alla mål och delmål”.

Bli månadsgivare

Som Entreprenörsfadder bidrar du till att en dag lämna över en sundare och mer rättvis planet. Ditt engagemang gör skillnad året om!

Det får du tillbaka

✔︎ En fin foto- och receptbok som välkomstgåva

✔︎ Inspirerande nyhetsbrev som visar effekten av ditt engagemang

✔︎ Ett digitalt fadderintyg

✔︎ Delaktighet i en motiverad gemenskap som förändrar världen ihop!

Anmäl dig här >>