fbpx Samarbete över hav och mellan kontinenter | Hand in Hand Sweden
Samarbete över hav och mellan kontinenter

Waves of Change

Alla världens havsområden hänger samman – och därmed alla vi människor också. Vi delar vårt beroende av haven – vårt ursprung, våra lungor, vår föda och vår framtid. Och nu behöver haven vår hjälp. Nu krävs en våg av förändring. Projektet Waves of Change kraftsamlar över oceanen – från Kenyas till Indiens stränder och vidare till Sverige, tillsammans med fiskare, bönder och andra kustboende – i en fråga som berör oss alla på den blå planeten.

Med en unik metod adresserar vi två av vår tids stora utmaningar samtidigt – nedskräpningen i hav och kustområden samt fattigdom och utsatthet hos de miljoner människor som lever här. I Waves of Change tar Håll Sverige Rent och Hand in Hand vidare erfarenheter från samverkan i Kenya och Indien till en helt ny nivå och angelägenhet. Det kommer att skapa resultat på lång och kort sikt – lokalt i Sverige och globalt i världshavet. Projektet finansieras av Svenska Postkodlotteriet.

Koppling till de globala hållbarhetsmålen

Projektet har en praktisk inriktning – skräp förvandlas till värde av innovativa entreprenörer som skapar försörjning och bättre miljö och hälsa. Projektet bidrar således direkt till FN:s hållbara utvecklingsmål:

1; Ingen fattigdom, 3; Hälsa och välbefinnande, 5; Jämställdhet, 12; Hållbar konsumtion och produktion, 13; Bekämpa klimatförändringen, 14; Hav och marina resurser samt 17; Genomförande och globalt partnerskap.

Mer om Waves of Change

Man i arbetskläder och hatt leder en fyrhjuling på en strand, med en skylt som säger Man i arbetskläder och hatt leder en fyrhjuling på en strand, med en skylt som säger
Nyhet

Framgångsrikt jobbskapande inom den cirkulära ekonomin

Projektet Waves of Change, ett samarbete mellan Hand in Hand Sweden och Håll Sverige Rent, avslutar sin treåriga kamp mot plastföroreningar i Indien och Kenya, med imponerande resultat.

Kvinna städar strand i IndienKvinna städar strand i Indien
Nyhet

Waves of Change kunskapsmingel

Hur hänger plastproblematiken och fattigdomsfrågan ihop – och hur kan vi genom samarbeten och sektoröverskridande insatser förbättra situationen för både planet och människor?

Nyhet

Min oförglömliga resa till Mombasa

Lina Persson Giolitti vann tävlingen ”Unga reportrar” 2022 med sin artikel om plast i Öresund. Vinsten tog henne hela vägen till Mombasa där hon besökte projektet Waves of Change.

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.