Run for change

Genom vårt initiativ Run for Change förenar vi löparglädje med viljan att bekämpa fattigdomen i världen. Run for Change engagerar elitlöpare, motionslöpare och alla andra som vill vara med och springa för förändring!

Du kan bidra till kampanjen som privatperson eller företag – scrolla nedåt eller swisha en gåva här. Alla som bidrar med minst 50 kronor samt är på plats vid något av de kommande loppen får en snygg Run for Change-tatuering mot uppvisande av betalningsbekräftelse (tatueringar skickas ej).

Tillsammans!

I Sverige ses löpning ofta som en ensamsport, där man sätter på sig hörlurar och ger sig ut spåret. I Kenya, där vi arbetar, är däremot löpning en lagsport, något man gör ihop med andra. I Run for Change springer vi tillsammans – och bekämpar fattigdom tillsammans!

Förändring!

Ungefär var tredje kenyan lever i extrem fattigdom, även många av de bästa maratonlöparna kommer från svåra förhållanden. I Run for Change uppmärksammar vi alla de människor som lever i fattigdom– och uppmanar alla som vill göra skillnad att bidra till Hand in Hands arbete i bland annat Kenya.

Kraft!

Hand in Hands vision är en värld där varje människa har kraft och förmåga att ta sig ur fattigdom och vårt uppdrag är att bistå med den kunskap, träning och de färdigheter som krävs. Kunskap och träning krävs också för att klara av ett lopp. I Run for Change kraftsamlar vi för en bättre värld!

Stöd Run for Change

Hand in Hands utgångspunkt är att de flesta människor har både viljan och förmågan att utvecklas och förbättra sin livssituation. Vårt uppdrag är att genom självhjälpsgrupper ge människor kunskap, färdigheter och kapacitet att starta små gräsrotsföretag, stärka sin inkomst och utvecklas som entreprenörer. Vi arbetar främst i länder med utbredd fattigdom och stor arbetslöshet och deltagarna i våra insatser är framför allt kvinnor och unga, som lever på mindre än 3,20 dollar per dag.

Observera att bekräftelsemail ibland hamnar i skräpposten.

90konto logo