Run for change

Häng med!
Run for change är för alla!

Det spelar ingen roll om du tillhör eliten, är motionslöpare eller promenadfantast – vi vill ha dig med! I årets kampanj går vi tillsammans – hela vägen till Kenya, och din hjälp är avgörande!

Run for Change är ett samarbete mellan Hand in Hand Sweden, Adidas Stockholm Marathon och Urban Tribes. Inom partnerskapet förenas löparglädje med viljan att bekämpa fattigdomen i världen. Run for Change engagerar elitlöpare, motionslöpare och alla andra som vill vara med och springa för förändring!

Du kan bidra till kampanjen som privatperson eller företag – scrolla nedåt eller swisha en gåva här. Alla som bidrar får ett diplom och material till sociala medier!

Springer du Stockholm Marathon i år? Glöm inte att hämta din tatuering i Hand in Hands monter under expot!

Tillsammans!

I Sverige ses löpning ofta som en ensamsport, där man sätter på sig hörlurar och ger sig ut spåret. I Kenya, där vi arbetar, är däremot löpning en lagsport, något man gör ihop med andra. I Run for Change springer vi tillsammans – och bekämpar fattigdom tillsammans!

Förändring!

Ungefär var tredje kenyan lever i extrem fattigdom, även många av de bästa maratonlöparna kommer från svåra förhållanden. I Run for Change uppmärksammar vi alla de människor som lever i fattigdom– och uppmanar alla som vill göra skillnad att bidra till Hand in Hands arbete i bland annat Kenya.

Kraft!

Hand in Hands vision är en värld där varje människa har kraft och förmåga att ta sig ur fattigdom och vårt uppdrag är att bistå med den kunskap, träning och de färdigheter som krävs. Kunskap och träning krävs också för att klara av ett maratonlopp. I Run for Change kraftsamlar vi för en bättre värld!

Stöd Run for Change

Hand in Hands utgångspunkt är att de flesta människor har både viljan och förmågan att utvecklas och förbättra sin livssituation. Vårt uppdrag är att genom självhjälpsgrupper ge människor kunskap, färdigheter och kapacitet att starta små gräsrotsföretag, stärka sin inkomst och utvecklas som entreprenörer. Vi arbetar främst i länder med utbredd fattigdom och stor arbetslöshet och deltagarna i våra insatser är framför allt kvinnor och unga, som lever på mindre än 3,20 dollar per dag.

Vi genomför Run for Change tillsammans med Stockholm Marathon för fjärde året i rad och har mött mängder av löpare som både har snabba fötter och ett stort hjärta.

Observera att bekräftelsemail ibland hamnar i skräpposten.

90konto logo