Närbild på händer med mörk hy som tvättas under rinnande vattenNärbild på händer med mörk hy som tvättas under rinnande vatten

Tillsammans förändrar vi världen

Genom att stödja Hand in Hand visar ni att ett långsiktigt CSR-engagemang är en självklarhet. Ni är med och bidrar till konkreta, mätbara resultat och tydliggör samtidigt ert arbete med de Globala Hållbarhetsmålen.

Ett partnerskap med oss skapar värde på många sätt. Ni hjälper till att göra världen till en bättre plats samtidigt som ni stärker ert varumärke, tydliggör företagets värdeord och ökar den viktiga teamkänslan inom organisationen!

Let it GROW – julgåvan 2022

Vårt stöd till Hand in Hand grundar sig i organisationens effektiva utnyttjande av resurser och tydliga redovisning av resultat. Hand in Hands genomslagskraft är enligt min mening svåröverträffad.

Lena Apler, Collector Bank

Vi är inget storföretag och vi kan inte skänka miljoner. Men vi gör vår del, vilket alla på företaget tycker är givande.

Anna Gauffin af Uhr, Qloss

Att bidra till verklig förändring samtidigt som vi engagerar medarbetare känns otroligt givande.

Carl Brynielsson, Lendo

Företag kan alltid hjälpa till mer i samhället och det engagemanget tror jag finns i alla branscher precis som hos oss.

Kristoffer Melinder, Nordic Capital

Vill ni fördjupa er?

Årsrapport 2021
11 MB
Årsredovisning 2021
775 KB
Agenda 2030

Vi bidrar till de Globala Hållbarhetsmålen

Hand in Hands arbete med att bekämpa fattigdom bidrar direkt eller indirekt till de flesta av målen för hållbar utveckling. Ett speciellt fokus riktas till nio av de sjutton målen.

Utvärdering och effekt

Att mäta resultat och effekt av insatserna, har funnits i Hand in Hands DNA sedan starten. Metoderna förbättras ständigt och vi kan allt bättre även mäta den långsiktiga effekten och förändringen i människors liv.

Ny metod visar fantastiska resultat

Den så kallade Social Return on Investmentstudien är en ny metod som utöver ekonomisk nytta, också mäter socialt välmående. Just denna metod användes för att år 2020 utvärdera ett av Hand in Hands byprojekt i Kiboko, Kenya.

Genom att jämföra data insamlad vid projektstart med ny data vid projektets slut, såg man bland annat att för varje kenyansk shilling som investerades i projektet skapades motsvarande 32,88 shilling i socialt och ekonomiskt värde för deltagarna och lokalsamhället!

Effekt

Möt Esther Nandaiyo

Trebarnsmamman Esther Nandaiyo brukade vara helt beroende av sin man. Idag är hon den som försörjer familjen. Efter Hand in Hands entreprenörsutbildning tog Esther sina egna besparingar och ett lån för att starta sin business – en butik som har gått bra från början och fortsätter att växa.

“Utbildningen räddade vårt äktenskap. Jag kan köpa kläder och skor till barnen, ge dem ordentligt med mat. Inget smärtar en mamma som att behöva natta hungriga barn”, säger en nu mycket stolt Esther.

Hur vill ni engagera er?

Bli Stödföretag

Med valfri summa från 15000 kronor per år bidrar ni till att människor i fattigdom kan starta egna små företag och förbättra sina livsvillkor.

Bli Partnerföretag

Genom att finansiera ett eller fler av våra byprojekt bidrar ni till att invånarna i en hel by kan ta sig ur fattigdomens värsta gissel.

Bli Huvudpartner

Som Huvudpartner går ni in i ett verkligt nära och hållbart samarbete i vilket vi arbetar tillsammans under minst tre år.

Ge en gåva direkt

Tillsammans gör vi inte bara världen till en bättre plats, ni som företag märker även andra positiva effekter av vårt samarbete. Dessutom kan ni vara säkra på att:

  • Pengarna gör skillnad där de behövs som mest
  • Ni bidrar till hållbar förändring och Agenda 2030
  • Företagets teamkänsla blir ännu starkare
90konto logo
Övriga samarbeten

Samarbeten kan se ut på olika sätt. Viktigast är värdet för de parter som deltar. Inspireras av några av de samarbeten vi har idag och hör gärna av dig om du vill diskutera ett eventuellt partnerskap med oss!

Stöd Project Sunflower

Vår nya satsning motverkar direkt det pågående krigets konsekvenser – och stärker både människors försörjning och den biologiska mångfalden på sikt.