Vatten – en källa till inkomst
Entreprenörer

Vatten – en källa till inkomst

Innan Mary kom i kontakt med Hand in Hand 2017, tjänade hon sina pengar genom att odla majs och bönor i byn Githaruru, Kenya. Inkomsterna var ojämna och räckte inte för hushållets behov.

Mary, 58 år, tar hand om sina två barn och fyra barnbarn. Tidigare oroade hon sig ständigt över skolavgifterna och var rädd att barnen skulle tvingas arbeta för att bidra till hushållet. Genom Hand in Hand fick hon grundläggande kunskaper i att starta och driva ett företag. Kunskaper som hon nu har omvandlat till en stadig inkomst.

”Jag har fått mycket genom utbildningen, särskilt när det gäller sparande och bokföring”, säger Mary. Med en brunn nära bostaden kom hon på att hon kunde börja sälja vatten. Det finns nämligen ingen kommunal vattenkälla i byn och de flesta måste därför gå långa sträckor för att få vatten. Nu säljer hon vatten till närliggande små restauranger och till grannar som vill slippa gå så långt.

Hand in Hand-entreprenören Mary

Hand in Hand-entreprenören Mary

Marys vattenaffärer har gjort det möjligt för henne att månadsspara och bli en respekterad medlem i självhjälpsgruppen. Vardagslivet har också blivit enklare.

”Mina barn kan gå i skolan och jag vill att de ska få utbildning upp till universitetsnivå. Jag är så lycklig över att ha en affärsverksamhet som gör det möjligt att skicka barnen till skolan och att kunna ge dem tre mål mat om dagen”, säger Mary.

Tillbaka till