Utbildning motiverade entreprenören Helen
Entreprenörer

Utbildning motiverade entreprenören Helen

Det var genom den utbildning och träning i entreprenörskap som Helen fick i sin självhjälpsgrupp, som hon vägleddes och motiverades till att börja bedriva sin egen hönsfarm. Idag har Helen planer på att köpa fler höns och börja tillverka tvålar för öka sin inkomst ytterligare.

30-åriga Helen (se övre bild, 3:e från vänster) är trebarnsmamma och lever i Kenya. Innan hon gick med i Hand in Hand saknade hon helt kunskaper i hur hon skulle registrera intäkter och utgifter, och därför visste hon inte heller hur hon skulle räkna ut huruvida en verksamhet gjorde vinst eller inte.

”Den viktigaste saken som jag har lärt mig genom utbildningen hittills är hur jag ska hålla koll på mina affärer. Nu vet jag hur mycket vinst jag gör varje dag”, säger Helen stolt.

Efter att ha genomgått utbildning i hennes självhjälpsgrupp började hon bedriva en egen hönsfarm. Verksamheten har hon också kunnat expandera från tio hönor till de 15 hon har idag. Helen berättar:

”Det var under min utbildning och träning som jag blev motiverad till att starta en hönsfarm, som går bra och är en väldigt bra inkomstkälla”.

Genom Hand in Hand har Helen också lärt sig att tillverka tvål och hon har redan planerat att börja göra egna tvålar, som hon sedan har tänkt sälja till grannar och en närliggande grundskola. Hon vill även expandera sin hönsfarm ytterligare genom att skaffa fler höns.

Idag tjänar Helen 1500 KES (118 SEK) i veckan genom att sälja ägg och kycklingar från sin hönsfarm. En del av vinsten använder hon till att köpa foder och fler kycklingar. Nu kan familjen enkelt täcka sina dagliga behov och Helen har också råd att betala för sina barns skolgång. ”Min man är väldigt imponerad över vad jag har åstadkommit”, avslutar Helen.

Tillbaka till