UTSTÄLLNING I SAMARBETE MED FOTOGRAFISKA
Nyheter

UTSTÄLLNING I SAMARBETE MED FOTOGRAFISKA

Nyligen besökte den välkände fotografen Pieter ten Hoopen Indien, för att i bild och på film spegla den positiva förändring som många av deltagarna i våra program upplever. Bilderna har resulterat i en utställning som kommer att visas på Fotografiska museet i Stockholm den 11 oktober - 11 december. Missa inte den!

Utställningen är ett samarbete med Fotografiska och en del i initiativet Fotografiska for Life. Temat för utställningen är ”Spirit for Change” och har valts för att visa den positiva förändring som sker i många utvecklingsländer. I Sverige är vi bra på att ge till goda ändamål, men alla vet inte hur positiv utvecklingen faktiskt är: att fattigdomen minskar, barnadödligheten går ner, många sjukdomar är på reträtt och att lösningar för att komma till rätta med rådande miljöproblematik är under konstant utveckling. Trots att det finns mycket elände kvar i världen så är målet med hållbara, demokratiska och rättvisa samhällen utan extrem fattigdom och barnarbete inom räckhåll. Givandet ger konkreta resultat!

Med vår hjälp är hundratusentals utsatta människor på väg att förändra sin situation till det bättre. De kämpar för att ta sig ur armod och bygga ett nytt, bättre och värdigare liv för sig själva och sina familjer. Hos dessa människor finns viljan, kraften och glädjen att förändra. Det är människor som via sina små företag har fått en ny inkomst, människor som fått bot mot sjukdom, läshungriga barn som äntligen fått börja skolan, människor som bygger och städar upp samt skapar en ny och bättre tillvaro. Det handlar om att hopplöshet ersätts av livskvalitet och människovärde. Hos dessa människor finns en stolthet – en ”spirit”!

Besök Fotografiska museet mellan den 11 oktober – 11 december för att se utställningen.

Läs mer om utställningen här.

Hand in Hand - Fotografiska logo

Tillbaka till