Shakuntalas möjligheter ökar med varje steg hon tar

Shakuntalas möjligheter ökar med varje steg hon tar

Redan ett år efter att projektet "Rise Up Women" startade i Rajasthan, Indien, har flera kvinnor kommit igång med sina företag. Shakuntala Devi, 30 år och trebarnsmamma, är en av dem.

Shakuntala gick med i en av Hand in Hands självhjälpsgrupper och lärde sig enklare bokföring och att planera sina inkomster och utgifter. Genom Hand i Hand India fick hon ett litet lån som gjorde att hon kunde investera i en vagn och köksredskap.

Maken tar han om barnen

Idag driver Shakuntala ett litet företag – hon säljer te och olika traditionella maträtter vid sitt mobila matstånd. Lånet har hon redan börjat betala av. Shakuntalas man hjälper henne, dels med att införskaffa råvaror som hon kan laga mat av och sälja, och dels genom att ta hand om barnen medan hon arbetar.

Shakuntalas dröm är att kunna öppna en butik som hon tror kan ge lite större inkomster än matförsäljningen och för varje steg Shakuntala tar ökar hennes möjligheter att fatta beslut som kan förbättra framtiden för henne och hennes familj.

Bidra till förändring!

Som Entreprenörsfadder är du med och bekämpar fattigdomen varje månad, året runt. Du stöttar inte bara en blivande entreprenör – utan alla som lever i fattigdom och utsatthet och kämpar för att stå på egna ben.

Bli entreprenörsfadder

Tillbaka till