SASIKALA - EN MÅNGSIDIG ENTREPRENÖR
Entreprenörer

SASIKALA - EN MÅNGSIDIG ENTREPRENÖR

48-åriga Sasikala bor i den lilla byn Nukampadi, i den indiska delstaten Tamil Nadu. Sasikala är änka men har trots svårigheterna det innebär, lyckats finansiera sin dotters masterutbildning genom verksamheterna hon bedriver. Det hade inte varit möjligt om Sasikala inte fått hjälp av Hand in Hand.

Precis som många andra kvinnor i Indien, levde Sasikala tidigare ett liv i svår fattigdom. Kvinnorna bosatta i samma område har under många år funnit sig i väldigt traditionella roller, med ansvar för till exempel hemmet och hushållssysslor. Genom Hand in Hands arbetsmodell för hjälp till självhjälp har många av dessa kvinnor fått stöd att starta egna verksamheter och därigenom upprättat en egen inkomst. Precis som för Sasikala, är det tack vare den inkomsten som många föräldrar nu har råd att låta barnen gå i skolan.

Efter att ha genomgått Hand in Hands utbildning och yrkesträning länkades Sasikala till ett institut för säkra mikrolån. För lånet köpte hon frön och numera är Sasikalas ekologiska odling av framförallt jordnötter, hennes största inkomstkälla. Genom deltagandet i Hand in Hands utbildningsprogram har hon lärt sig nya sätt att odla och har även fått hjälp att sätta upp en azolla, dvs. en liten odling av mossbräken (se bilden till vänster), som hon använder som foder till sina fem kor. Förutom att fungera som ett bra djurfoder hjälper azollan även till att förebygga förekomsten av malariamyggor.

Framtiden ser ljus ut för både Sasikala och hennes dotter!

Stöd kvinnors entreprenörskap

Tillbaka till Entreprenörer