Sarasas murverk blev familjens räddning
Entreprenörer

Sarasas murverk blev familjens räddning

När Sarasa Bai och hennes familj saknade försörjningsmöjligheter och inte längre kunde bo kvar i familjehemmet blev hon tvungen att snabbt hitta en annan lösning. För Sarasa blev lösningen Hand in Hand. Idag har familjen återigen tak över huvudet, mat på bordet och Sarasas två barn kan gå i skolan.

”Jag vill bara att mina barn ska få ett enklare liv än vad jag hade”, säger Sarasa Bai. Det är middagtid i Kanchipuram, som ligger i delstaten Tamil Nadu i östra Indien, där Sarasa bor. Bakom den unga tvåbarnsmamman ligger ett berg röda tegelstenar. För två år sedan förändrades Sarasas liv drastiskt. Det var då hennes svärföräldrar bestämde sig för att varken låta Sarasa få arbeta kvar i familjeföretaget eller låta Sarasa och hennes familj bo kvar i hemmet som de delade tillsammans.

I följd av detta blev Sarasa och hennes man i stort behov av pengar för att kunna klara sig och ansökte därför om ett lån hos banken, men eftersom de saknade ekonomisk säkerhet nekades dem att ta ett lån. Det var när det såg som mörkast ut för Sarasa som en granne berättade för henne om Hand in Hand och Sarasa beslöt sig för att gå med på en gång. Inom hennes självhjälpsgrupp fick Sarasa möjligheten till att ett lån.

Genom Hand in Hand fick Sarasa utbildning och yrkesträning, vilket idag har möjliggjort för henne att bedriva ett murverk, där hon tjänar omkring 3900 kronor i månaden. Med sin inkomst kan Sarasa numera ge sin familj mat och tak över huvudet samt skicka sina barn till skolan. Tack vare Sarasas entreprenörskap har hon fått sin familj på fötterna igen. Sarasa avslutar med att berätta: “om det inte hade varit för lånet från självhjälpsgruppen, skulle vi behövt välja mellan vårt murverk och vårt hem”.

Tillbaka till