Det finns många sätt att stödja vår verksamhet på. Här får du reda på hur du går till väga om du vill starta en insamling, bli medlem, testamentera till Hand in Hand eller skänka pengar genom aktieutdelning.

Om du representerar ett företag och vill ingå ett samarbete med oss kan du läsa mer om de upplägg vi erbjuder här >>

Övriga gåvor hittar du här >>

Testamente

Om du själv vill bestämma vem eller vilka som ska få ärva dig måste du skriva ett testamente – en personlig önskan som lever vidare efter din bortgång och garanterar att dina tankar blir omsatta i handling.

Att skriva ett testamente som tillfaller Hand in Hand bidrar till att hjälpa fattiga familjer i våra verksamhetsländer till en bättre framtid. Du bidrar då till framförallt kvinnors entreprenörskap, att barn tas ut ur barnarbete och får gå i skolan, bättre miljö, att människor får ökad kunskap om sina demokratiska rättigheter samt förbättrad hälsovård.

Vi rekommenderar att du samråder med en jurist eller begravningsbyrå vid upprättande av testamente.För ytterligare och mer ingående samtal vänligen kontakta Hand in Hand på 08-517 00 890 eller info@handinhandsweden.se

Hand in Hands organisationsnummer: 814000-8643

“Det viktigaste är att du väljer att skriva ditt testamente för din egen skull.”

Aktieutdelning

Att skänka din aktieutdelning till en ideell organisation är ett effektivt sätt att stödja välgörenhet. När du skänker din aktieutdelning till en skattebefriad organisation slipper du nämligen betala sedvanliga 30 procent i kapitalskatt och din gåva ökar på så vis med över 40 procent. Enkelt uttryckt – en tusenlapp som skulle gett dig 700 kronor efter skatt, blir istället 1000 mycket viktiga kronor för organisationen. Utnyttja möjligheten att skänka skattefritt, hos Hand in Hand används din gåva effektivt! Läs mer om hur du skänker din aktieutdelning här >>

Starta insamling

Om Du önskar starta en insamling för att uppmärksamma någon eller något hör av Dig till vårt kansli på telefon 08-517 00 890 eller maila oss på info@handinhandsweden.se

Vi behöver då veta vem/vad som är föremål för insamlingen. Om det är en insamling till födelsedag, bröllop, jubileum osv eller en insamling till minne av någon, önskar vi också veta datum när denna/detta inträffar.

Vidare behöver de som ska göra inbetalningarna uppmärksammas på att de måste märka betalningen med t ex. ”Oscar 50 år”, ”Eva & Lars bröllop” eller ”Till minne av Xxxx Yyyyyy” eller liknande. På både Plusgiro och Bankgiro är det enkelt att ”märka” inbetalningen.

Vi önskar också en adress – helst mailadress (men vanlig postadress går också bra) – dit vi kan skicka Gåvobrev och en förteckning över vilka som har varit med och bidragit till insamlingen, samt totalt insamlat belopp. (Vi redovisar dock inte varje enskilt gåvobelopp).

Tveka inte att kontakta oss om Du har några frågor.

Lycka till med insamlingen!

Stort tack för att Du tänker på Hand in Hand

Bli medlem

Om du inte redan är medlem är det dags göra slag i saken!

Avgiften är 100 kr/år och betalas till vårt 90-konto Plusgiro: 90 00 91-0.

Ange ”Medlemsavgift och din e-postadress” i meddelandefältet.

Som medlem blir du kallad till våra årsmöten och erhåller vårt månatliga nyhetsbrev via email (om du vill).