Nytt samarbete med Börshajen
Pressmeddelande

Nytt samarbete med Börshajen

Sparande och investeringar möts i nytt samarbete mellan
Hand in Hand och Börshajen

Pressmeddelande | 2018-11-12

Hand in Hand vill nå ut med budskapet att alla kan bekämpa fattigdom genom att investera i framtida entreprenörer. Tillsammans med Andra Farhad som står bakom ”Börshajen” ska organisationen nå ut till fler potentiella investerare via Börshajens sociala kanaler.

− Andra Farhad känns helt rätt för Hand in Hand! Hon förstår sambanden bakom och vägen till ökad inkomst. Andra har själv gjort en entreprenörsresa som heter duga och brinner för att hjälpa människor att hjälpa sig själva. Därför kunde vi inte ha hittat en bättre influencer i kampen att bekämpa fattigdom med entreprenörskap, säger Nils Garcia-Grundström på Hand in Hand Sweden.

Fler får det bättre, men fortfarande lever över 767 miljoner människor i extrem fattigdom och ännu fler lever väldigt utsatt med små marginaler till att förbättra sina levnadsvillkor. Hand in Hands modell bygger på att samla fattiga människor i självhjälpsgrupper, utbilda dem i sparande, finansiering, entreprenörskap och marknadsföring så att de kan starta företag och på så sätt öka sin inkomst.

− Ett stöd till Hand in Hand är alltså att investera i något som växer och blir hållbart – en bättre inkomst för människor som lever på små marginaler. Precis som ditt eget sparande satsar du på något som växer … men avkastningen blir en bra känsla i hjärtat för dig och bättre levnadsvillkor för en annan, säger Andra Farhad, VD för Börshajen som hoppas att hon ska lyckas inspirera såväl sparare som företag att investera i Hand in Hands entreprenörer.

Om Hand in Hand

Hand in Hands vision är en värld utan fattigdom. Genom utbildning i entreprenörskap, yrkesträning och tillgång till mikrolån hjälper vi framför allt kvinnor att starta små företag. Tack vare den ökade inkomsten kan de då, med egen kraft, förbättra livsvillkoren för sig själva och sina familjer.

Hand in Hands unika arbetsmodell för hjälp till självhjälp bidrar till bestående resultat och har positiv effekt på individ- och familjenivå, såväl som på samhället i stort. Hittills arbetet bidragit till att över 2 miljoner företag och 3 miljoner jobb har skapats eller vidareutvecklats i våra verksamhetsländer (Indien, Afghanistan, Kenya och Zimbabwe).

Om Börshajen

Börshajen startades 2016 av Andra Farhad. Börshajen erbjuder kostnadsfria utbildningar om sparande och investering för att också underrepresenterade grupper ska få chansen att ta sig in på kapitalmarknaden.

Medlemskap och allt innehåll är helt gratis tack vare finansiering genom företagssamarbeten på marknaden. Börshajens företagskunder når sina målgrupper och medlemmarna får ännu bättre möjligheter att bli framgångsrika inom sparande och investering.

 

Tillbaka till