Nu gör Dorcas framgångsrika skoaffärer

Nu gör Dorcas framgångsrika skoaffärer

31-åriga Dorcas Wanjiru är en hängiven medlem i självhjälpsgruppen Agape för unga mödrar i Kenya. Hon har tre barn som ger henne motivationen till att jobba hårt för att kunna försörja sin familj och sina barn.

Efter Hand in Hands insats bedriver hon nu två framgångsrika skobutiker, vilket har gett Dorcas en egen fast inkomst som gjort det möjligt för hennes barn att gå i skolan.

Självhjälpsprogrammet för unga mödrar har sedan 2013 varit registrerad i Hand in Hand Eastern Africa (HiH EA) och består förnärvarande utav 11 mödrar. Gruppen är verksam i området Kajiado och medlemmarna har nu slutfört den utbildning som HiH EA bistått med. Innan Dorcas gick med i självhjälpsgruppen hade hon stora svårigheter med att få sin affärsverksamhet att gå runt, detta på grund av att hon saknat kunskap inom affärsverksamhet och även hur man tar hand om sina kunder.

– I gruppen har vi gjort övningar och lekar som har gjort mig till en öppen och glad person. Min kunskap har lett till att jag fått fler kunder och ett bra kundbemötande är någonting som kommer naturligt för mig nu, säger Dorcas.

Hennes skoaffär går nu bra och växer varje månad och efter att ha fått träning inom sparande bestämde sig Dorcas för att dra nytta av det hon hade lärt sig för att se till så att hennes inkomst ökade. Hennes sparande började med en liten spargris samtidigt som hon ökade sitt sparande i gruppen. Efter sex månader utav ihärdigt sparande kunde hon äntligen ta ett lån för att kunna starta sin Mpesa Shop som hon så länge drömt om.

Dorcas Wanjiru driver två framgångsrika skobutiker i Kenya.

Familjens levnadsstandard har förbättrats oerhört vilket har gjort att hon nu har råd med mat för sina tre barn och till att betala deras skolavgifter. Hon lyckades även med att finansiera sitt äldsta barns universitetsstudier. Dorcas har också anställt en person för att klara av att driva hennes två verksamheter och hennes plan för framtiden är att kunna anställa fler personer för att göra det möjligt för henne att på andra platser öppna nya butiker.

Dorcas säger att hennes träning inom entreprenörskap är anledningen till att hennes företag nu lyckats så bra. Hon avslutar med att säga:

Jag är nu en bättre entreprenör tack vare den breda kunskap som jag fått genom Hand in Hand Eastern Africas program.

Tillbaka till