Nu gör Dorcas framgångsrika skoaffärer

Nu gör Dorcas framgångsrika skoaffärer

31-åriga Dorcas Wanjiru är en hängiven medlem i självhjälpsgruppen Agape för unga mödrar i Kenya. Hon har tre barn som ger henne motivationen som krävs för att orka jobba hårt och kunna försörja sin familj och sina barn.

Efter Hand in Hands insats bedriver Dorcas två framgångsrika skobutiker. Företaget har gett henne en fast inkomst och inkomsterna har gjort det möjligt för hennes barn att gå i skolan.

Självhjälpsgruppen för unga mödrar har sedan 2013 varit registrerad i Hand in Hand Eastern Africa och de består för närvarande av elva mödrar. Gruppen är verksam i området Kajiado och medlemmarna har nu slutfört den utbildning som HiH EA bistått med. Innan Dorcas gick med i självhjälpsgruppen hade hon stora svårigheter med att få sin affärsverksamhet att gå runt – detta på grund av att hon saknade kunskap inom affärsverksamhet och kundbemötande.

”I gruppen har vi gjort övningar och lekar som har gjort mig till en öppen och glad person. Min kunskap har lett till att jag fått fler kunder och ett bra kundbemötande är någonting som kommer naturligt för mig nu”, säger Dorcas.

Nu går skoaffären bra och företaget växer varje månad. Träningen i sparande har inspirerat Dorcas och hon bestämde sig för att dra nytta av dessa lärdomar och se till att hennes tillgångar ökade. Hennes sparande började med en liten spargris samtidigt som hon ökade sin insats i gruppen sparpott. Efter sex månader av ihärdigt sparande kunde hon äntligen ta ett lån för att kunna starta sin Mpesa Shop som hon så länge drömt om.

Dorcas Wanjiru driver två framgångsrika skobutiker i Kenya.

Familjens levnadsstandard har förbättrats oerhört vilket har gjort att hon nu har råd med mat för sina tre barn och till att betala deras skolavgifter. Hon lyckades även med att finansiera sitt äldsta barns universitetsstudier. Dorcas har också anställt en person för att klara av att driva hennes två verksamheter och hennes plan för framtiden är att kunna anställa fler personer för att göra det möjligt för henne att på andra platser öppna nya butiker.

Dorcas säger att hennes träning inom entreprenörskap är anledningen till att hennes företag nu lyckats så bra. Hon avslutar med att säga:

”Jag är nu en bättre entreprenör tack vare den breda kunskap som jag fått genom Hand in Hand Eastern Africas program”, säger Dorcas.

Tillbaka till