Margret - familjeförsörjaren
Entreprenörer

Margret - familjeförsörjaren

Margret brukade leva för dagen. De små inkomster hon hade tjänade hon genom tillfälliga arbeten. Idag driver hon ett lönsamt litet företag och försörjer sin familj.

Margret Syano från byn Syokithume i östra Kenya kom i kontakt med Hand in Hand genom självhjälpsgruppen Wendano Jua Kali i januari 2019. Hon är 50 år, gift och mamma till två söner som hon betalar skolavgifter för. Hon försörjer även sin far som bor tillsammans med familjen.

Motiverades att starta eget

Margret gick med framgång igenom Hand in Hands utbildning inom projektet ”Fight Poverty Through Entrepreneurship” och de nyfunna kunskaperna inspirerade henne.

”Hand in Hand hjälpte oss identifiera våra möjligheter och berättade om fördelarna med eget företagande. Det motiverade mig till att starta eget. Jag började spara pengar varje månad och efter fyra månader ansökte jag om ett lån, som beviljades och gjorde att jag kunde investera i mitt nya företag”, säger Margret.

Margret utbildades även i matematik, hälsa och hygien, miljöskydd, hållbarhet och kommunikation. Tack vare detta har hon den kunskap som krävs för att bokföra och organisera sin verksamhet. Och verksamheten lönar sig! Varje dag gör hon en vinst på 750 KSH – cirka 60 SEK.

Livsförändringen

Margret, som tidigare försörjde sig genom tillfälliga arbeten som gav mycket små inkomster, är väldigt glad över den förändring Hand in Hands utbildning inneburit.

”Idag försörjer jag hela min familj och kan betala mina söners skolavgifter”, berättar hon.

Nu planerar Margret att expandera och är på jakt efter en bättre marknad. Hon har även tänkt ansöka om ytterligare ett lån och investera i en vattentank för att kunna få rent vatten till sin familj.

Bidra till förändring!

Som Entreprenörsfadder är du med och bekämpar fattigdomen varje månad, året runt. Du stöttar inte bara en blivande entreprenör – utan alla som lever i fattigdom och utsatthet och kämpar för att stå på egna ben.

Bli entreprenörsfadder

Tillbaka till