Margaret möjliggör barn och barnbarns skolgång
Entreprenörer

Margaret möjliggör barn och barnbarns skolgång

54-åriga Margaret försörjer både barn och barnbarn, betalar avgifter för college och har stora planer för framtiden. Men så har det inte alltid varit ...

I den Kenyanska byn Nthilani bor 54-åriga Margaret Lazaru tillsammans med sin man och fyra barn. Margaret är med i självhjälpsgruppen Wende wa Nthilani som ägnar sig åt tvåltillverkning. I januari 2019 anslöt sig gruppen till Hand in Hand och projektet ”Fight Poverty Through Entrepreneurship”.

Efter svår torka och många års kamp tjänade Margaret inte längre några pengar på sin majs- och bönodling. Hon behövde byta fokus! Tack vare de nyfunna kunskaper som Hand in Hands entreprenörskapsutbildning givit henne, kunde hon starta en verksamhet inom detaljhandeln.

Lånade från gruppen

Med lånade pengar från gruppens gemensamma pott och egna sparade medel kunde hon finansiera uppstarten av sin butik. Pengarna räckte bland annat till ett lager bestående av socker, vete- och majsmjöl, salt, bröd och andra varor. Under utbildningen lärde sig Margaret också att tillverka tvättmedel. Hon började sälja även detta och dubblade därmed sina inkomster, från tidigare 3000 KSH till 6000 KSH (ca 479 SEK).

Utöver sina tre barn har Margaret även tre barnbarn som hon försörjer. Ett av barnen har börjat på college. Årsavgiften för college, på 90 000 KSH, kan Margaret nu betala för. 

För att öka sin månadsinkomst ytterligare tänker Margaret utöka sitt butikslager. Med större inkomster kommer företaget kunna upprätthållas och på så sätt kan hon skapa förutsättningar också för barnbarnen att gå i skolan!

Bidra till förändring!

Som Entreprenörsfadder är du med och bekämpar fattigdomen varje månad, året runt. Du stöttar inte bara en blivande entreprenör – utan alla som lever i fattigdom och utsatthet och kämpar för att stå på egna ben.

Bli entreprenörsfadder

Tillbaka till