Limukhaniträdgården: en hoppfull oas i Shurugwi
Entreprenörer

Limukhaniträdgården: en hoppfull oas i Shurugwi

Så blev en blomstrande trädgård i det halvtorra området Shuruqwi, i Masvingo, Zimbabwe, en oas av hopp för områdets bybor.

Den sedan länge övergivna Limukhaniträdgården fick nytt liv när en grupp på 14 kvinnor, under 2017, beslöt sig för att ta sin passion för trädgårdsodling på allvar. De påbörjade ett gemensamt sparande och återuppbyggde trädgården.

Hand in Hand blev ögonöppnare

¨När gruppen senare kom i kontakt med Hand in Hand och “Job creation program” fick de hjälp att se nya möjligheter. Efter att ha fått utbildning i gruppdynamik och entreprenörskap beslöt sig kvinnorna för att starta ett företag tillsammans – de ville sälja plantor och grödor på marknaden.

Kvinnorna planerade och implementerades en snygg trädgårdsstruktur och, efter att även ha utbildats i plantageutveckling, började odla. Den tidigare karga och torra platsen blev successivt grönare och trädgården drog till sig ytterligare åtta gruppmedlemmar.

”Hoppet om en positiv utveckling, att skapa näringsrik föda och utrota fattigdomen i vårt samhälle skapade behovet att återuppliva och förvalta trädgården”, säger Tawanda Pesanayi, fältarbetare på Hand in Hand.

Nu ska trädgården fyllas med butternut, morot, sötkål och kungslök – och livet kan bara bli bättre för medlemmarna!

Bidra till förändring!

Som Entreprenörsfadder är du med och bekämpar fattigdomen varje månad, året runt. Du stöttar inte bara en blivande entreprenör – utan alla som lever i fattigdom och utsatthet och kämpar för att stå på egna ben.

Bli entreprenörsfadder

Tillbaka till