Lilians daghem

Lilians daghem

Lilian är en 30-årig ensamstående mamma som deltar i Rauka Kabimoi-gruppen i projektet "Mammaekvationen". Rauka Kabimoi består av 15 medlemmar som nu har genomgått samtliga kurser i Hand in Hands entreprenörskapsträning. Lilian har också genomgått kursen Early Childhood Development (ECD).

Lilian arbetade tidigare som lärare på daghemmet Kabimoi där hon tjänade ca 250 kr i månaden. Innan hon började delta i Mammaekvationen hade hon en dröm om att en gång kunna driva sitt eget daghem. När Lilian hade genomgått Hand in Hands entreprenörskapsträning beslöt hon sig för att låna 700 kr från självhjälpsgruppens sparkassa för att starta ett daghem. Hon investerade också 700 kr av sitt eget sparkapital och startade sin daghemsverksamhet med tio barn.

I början möttes hon av viss skepticism, framförallt från männen i byn som var tveksamma till att en kvinna skulle driva en egen verksamhet. Men kvinnorna i byn hade förtroende för Lilian som tidigare hade arbetat som lärare och beslöt sig för att hon skulle få ta hand om deras barn. Idag genererar daghemmet en vinst på cirka 1000 kronor i månaden och Lilian har anställt fyra lärare och en kock som lagar all maten till barnen på daghemmet.

”Jag är oerhört stolt att jag har fått denna möjlighet att förverkliga min dröm om att driva ett eget daghem”, säger Lilian. Daghemmet har idag 74 barn som är indelade i tre klasser. Mitt nästa projekt är att bygga en ordentlig toalett till barnen.

Tillbaka till