KARTHIKS BERÄTTELSE
Entreprenörer

KARTHIKS BERÄTTELSE

I Hand in Hands internatskolor får barn (7-14 år) som av olika anledningar aldrig har gått i skolan eller som har hamnat långt efter, möjlighet att ta igen den utbildning de missat. På internatskolorna får barnen stanna i max 18 månader för att därefter skrivas in i statliga skolor.

11-åriga Karthik bor med sin familj på landsbygden i indiska Tamil Nadu. Hans föräldrar arbetar som jordbrukare och har aldrig gått i skolan. Det hade inte heller Karthik gjort fram tills nyligen då han och hans bror förut har spenderat dagarna med att se efter boskap. När Karthiks föräldrar fick höra talas om den internatskola som Hand in Hand India hade startat upp tillsammans med landets regering en bit ifrån byn bestämde de sig för att skriva in sin son. Av den anledningen bor och studerar Karthik nu tillfälligt på Hand in Hands internatskola där han får möjlighet att ta igen den utbildning han tidigare missat. Om några månader kommer Karthik att vara redo för att börja i den statliga byskolan som ligger i närheten av föräldrahemmet.

Karthik älskar att gå i skolan och hans föräldrar är mycket glada över att kunna ge sin son den möjlighet de aldrig fick själva.

Stöd vårt arbete för att alla barn ska få gå i skolan.

Tillbaka till Entreprenörer