HOISTLOCATEL BEKÄMPAR FATTIGDOM OCH BARNARBETE
Nyheter

HOISTLOCATEL BEKÄMPAR FATTIGDOM OCH BARNARBETE

HoistLocatel utvecklar system, produkter och tjänster till fristående hotell, hotellkedjor, sjukhus och offentlig miljö i Europa och Mellanöstern. För två år sedan bestämde de sig för att bidra till arbetet med att bekämpa fattigdom och barnarbete genom att finansiera Hand in Hands verksamhet i en by i Indien. 

HoistLocatels affärsidé är att erbjuda helhetslösningar, system, produkter och tjänster som ökar kundernas lönsamhet. Företaget har cirka 450 anställda och är verksamt i 14 länder.

  • Vi arbetar kontinuerligt med CSR-frågorna och det är viktigt för oss att engagera oss för att bekämpa orättvisor, fattigdom och barnarbete, säger marknadschef Ann-Sophie Modigh. Samtidigt som vi ger vårt bidrag till att skapa en bättre och rättvisare värld stärker det vår egen företagskultur och vårt varumärke.

Byn som HoistLocatel sponsrar heter Koppampatty och ligger i delstaten Tamil Nadu i södra Indien. Efter snart två års förändringsprogram har stora förbättringar skett i byn. Mer än 200 kvinnor har genomgått Hand in Hands entreprenörsprogram och över 100 företag har kommit igång. Hela 38 barn, som tidigare varit tvungna att arbeta, är nu tillbaka i skolan och många framsteg har gjorts när det gäller hygien, hälsa, miljö och vatten.

  • Vi valde att samarbeta med Hand in Hand eftersom de arbetar med att utrota fattigdom genom att stimulera entreprenörskap, skapa företag och därmed nya jobb, förklarar Ann-Sophie. Genom att kombinera utbildning och träning med möjlighet till mikrolån motiverar och stödjer man i första hand kvinnor att starta egna företag. Det innebär att familjeinkomsterna ökar och att barnen inte behöver arbeta utan kan återvända till skolan.

Representanter från HoistLocatels bolag i Europa har besökt Koppampatty vid två tillfällen och har verkligen fått möjlighet att, med egna ögon, se vad som händer med företagets pengar. Åsa Holmlund, VD-assistent på HoistLocatel, var med vid det första besöket, när projektet hade varit igång under några månader.

  • Besöket var en fantastisk och överväldigande upplevelse och man hade redan kommit igång med många projekt, berättar hon. Det är verkligen motiverande och engagerande att se hur företagets pengar kommer till konkret nytta och lyfter hela familjer ur armod, till ett bättre liv med hopp, värdighet och valmöjligheter. Vi har delat med oss av våra upplevelser från Koppampatty till såväl kunder som till anställda. Vi har exempelvis publicerat utvecklingsrapporterna från byn på vår hemsida och på vår årliga internationella kick-off har resultaten från vår indiska by alltid varit en viktig punkt på agendan. Gensvaret från hela organisationen har varit fantastiskt.

Är du eller ditt företag intresserade av att veta mer om Hand in Hands byprojekt? Läs mer här eller kontakta oss

Tillbaka till