HAND IN HAND I NYTT SAMARBETE MED KAVLIFONDEN I KENYA
Nyheter

HAND IN HAND I NYTT SAMARBETE MED KAVLIFONDEN I KENYA

Kavlikoncernen ägs av Kavlifonden som varje år delar ut en stor andel av sin vinst till välgörande ändamål. I år är vi både glada och stolta över att Kavlifonden har valt att stödja vår verksamhet i Kenya. Det tvååriga projektet startar i sommar och har som målsättning att förbättra livssituationen för 750 människor bosatta i Kirinyagadistriktet på den kenyanska landsbygden.

Hand in Hand har påbörjat ett nytt samarbete med Kavlifonden som finansierar ett kluster med byar i Kenya med målsättningen att förbättra livssituationen för byns invånare. Under det tvååriga projektet kommer människorna i området först att utbildas och tränas av Hand in Hand i entreprenörskap för att därefter få hjälp att starta upp sina egna små familjeföretag. Tack vare den ökade inkomsten som företagen genererar kommer byborna att kunna förbättra sin egen och familjens livssituation betydligt. Totalt påverkas över 3000 människors vardag genom Hand in Hands och Kavlifondens projekt!

Vi ser fram emot att samarbeta med Hand in Hand i det här konkreta och mätbara projektet som stärker människors egen förmåga att förändra sin situation. Vi känner stort förtroende för utvecklingsarbetet som Hand in Hand gör i Kenya och vi är glada över att kunna stötta entreprenörskapsprogrammet som bidrar till ökad levnadsstandard, mer näringsrik kost, bättre hälsa och ökad skolnärvaro, säger Inger Elise Iversen, vd för Kavlifonden.

Projektet kommer att pågå i ett område som utgörs av flera byar i Kirinyagadistriktet i centrala Kenya och målgruppen är framförallt kvinnor. Trots att Kenyas ekonomi har förbättrats under de senaste åren så lever hela 41 % av landets invånare på mindre än 2 USD om dagen! Samarbetet mellan Kavlifonden och Hand in Hand gör det möjligt för projektets deltagare att kunna starta sina egna företag och därmed öka familjeinkomsten som ger möjlighet för barnen att gå i skola i stället för att arbeta.

Hand in Hand är mycket stolta över samarbetet med Kavlifonden. Tillsammans kommer vi att förbättra livsvillkoren för människor som lever i en mycket utsatt situation på den kenyanska landsbygden, kommenterade Claes Lindesvärd, ansvarig för samarbetet med Kavlifonden på Hand in Hand.

Om Kavlifonden

Kavlikoncernen ägs av Kavlifonden och stiftades av Knut Kavli 1962. Varje år låter fonden delar av vinsten gå till humanitärt arbete, forskning och kultur. Från att tidigare ha stöttat många mindre projekt stöder Kavlifonden numera färre, men större projekt som tydligare representerar fondens ändamål och värderingar: värdeskapande och samhällsnytta. 2014 delade Kavlifonden ut 43,6 MNOK till välgörande ändamål.

Tillbaka till