HAND IN HAND EASTERN AFRICA BIDRAR I KAMPEN MOT VÅLDET I KENYA
Nyheter

HAND IN HAND EASTERN AFRICA BIDRAR I KAMPEN MOT VÅLDET I KENYA

De senaste dagarnas hemska nyheter från Kenya till trots så fortsätter Hand in Hand Eastern Africa sin framgångsrika verksamhet för att, genom utbildning och affärsträning, ta fler människor ur fattigdom. På så vis skapas en värld där fler känner sig inkluderade och behovet av våldshandlingar minskar.

 

Genom att erbjuda Hand in Hands utbildningsmodell till tusentals av Kenyas fattiga har Hand in Hand Eastern Africa lyckats skapa och utveckla drygt 116 000 jobb. Kenya har förvisso ett väl utvecklat mobilt banksystem men de lån som finns att tillgå genom ett enkelt mobilabonnemang är inte tillgängliga för de kvinnor som inte har några som helst säkerheter. Därför kopplas många av de kvinnor som behöver finansiering till sina affärsverksamheter till Hand in Hands egna mikrolånsfond. Genom denna fond har drygt 15 000 lån om i snitt knappt 1 000 kronor distribuerats.

Som donator finns det flera sätt att stödja verksamheten i Kenya. Liksom i Indien finns det möjlighet att under två år stödja ett specifikt område genom utbildning och affärsträning. Du är mer än välkommen att under projektets gång besöka de människor som, med din hjälp, påbörjat sin resa ur fattigdom.

Hand in Hands Kenyanska mikrolånsfond är öppen för investeringar och erbjuder ett spännande investeringsalternativ i dagens nollränteekonomi. Hör gärna av dig till oss för mer information.

Tillbaka till