Gertrude Nkomo – En framgångssaga i juni

Gertrude Nkomo – En framgångssaga i juni

Trots en pressad ekonomi med frätande inflation lyckades fyrabarnsmamman Gertrude Nkomo, av egen kraft, ta sig ut ur den fattigdom hon levde i. Idag blomstrar hennes business!

Allt började när hon i februari 2019 gick med i självhjälpsgruppen Zamimpilo och Hand in Hand Zimbabwes projekt ”Job Creation Program”.

Efter coachning, entreprenörsskapsutbildning och träning i yrkesfärdigheter ökade hennes möjligheter att skaffa sig en inkomst markant. Gertrude startade ett litet bageri och livet som entreprenör började på allvar!

Byteshandel breddar kundkretsen

Gertrude bakar för alla tillfällen. I butiken finns scones, kringlor, kakor, muffins och bullar. Bakverken säljer hon lokalt och för att bredda kundkretsen godtar hon flera olika betalmetoder, även byteshandel.

Vill expandera

Sedan dess har Gertrudes företag både utvecklats och vuxit. Bageriet blomstrar och ger nu tillräckliga inkomster för att Gertrude ska kunna sköta sitt hushåll och försörja sina fyra barn. Hon har även kunnat köpa sju getter.

”Nästa steg är att börja leverera bakverken till butiker och att expandera genom att satsa på hönsuppfödning”, säger Gertrude.

Bidra till förändring!

Som Entreprenörsfadder är du med och bekämpar fattigdomen varje månad, året runt. Du stöttar inte bara en blivande entreprenör – utan alla som lever i fattigdom och utsatthet och kämpar för att stå på egna ben.

Bli entreprenörsfadder

Tillbaka till