GANDHIMATI - ENTREPRENÖR MED SKÖNHET I FOKUS
Våra entreprenörer

GANDHIMATI - ENTREPRENÖR MED SKÖNHET I FOKUS

Att arbeta som dagavlönad på fälten utanför den sydindiska byn räckte inte för att Gandhimathi skulle kunna försörja sina två barn och betala för deras skolavgifter. Det var bara under vissa delar av året som det fanns tillräckligt med arbetstillfällen i byn och i bästa fall uppgick lönen då till 16 kronor per dag.

När Hand in Hand etablerade sig i byn uppstod chansen för Gandhimathi att istället utbilda sig till något som efterfrågades i byn. Hon anslöt sig till en självhjälpsgrupp som bestod av 16 andra kvinnor från byn och tillsammans fick de grundläggande träning i hur man bedriver en affärsverksamhet. Kvinnorna började även att spara små summor med pengar i en gemensam pott.

Under Hand in Hands utbildning fick Gandhimathi även lära sig maskinsömnad och skönhetsvård. Med hjälp av ett lån på motsvarande 1 000 kronor från självhjälpsgruppens gemensamma sparande kunde hon därefter köpa en symaskin och ett litet lager med skönhetsprodukter. Det var starten på hennes lilla företag som både är skönhetssalong och skrädderi. Tack vare verksamheten har Gandhimathi kunnat ökat sin månadsinkomst med 300 kronor – lånet är avbetalt och numera har hon råd att försörja sina två barn och betala deras skolavgifter.

Tillbaka till Entreprenörer