Ett innivativt projekt med fokus på Kenyas ungdomar
Specialprojekt

Ett innivativt projekt med fokus på Kenyas ungdomar

I Kenya är 70 % av befolkningen under 30 år och landets ungdomsarbetslöshet beskrivs som en tickande bomb då nästan 14 miljoner unga män och kvinnor står utan jobb. Det bidrar till ökad instabilitet i landet och att ungdomar inte känner något hopp inför framtiden.

Ungdomar representerar innovation och kreativitet, men i Kenya saknar många av dem möjligheten att förverkliga sin potential som en följd av den fattigdom som råder i landet. Det vill Hand in Hand ändra på och i oktober 2015 startade vi därför ett nytt projekt i Kenya för att skapa bättre förutsättningar för landets ungdomar. Under det treåriga projektet som finansieras av Svenska PostkodLotteriet, kommer vi att utbilda 7000 unga kvinnor och män i entreprenörskap i syfte att förse dem med kompetens och motivation för att kunna förändra sin livssituation. Hand in Hands insatser fokuserar vidare på att etablera entreprenörskap som ett ämne på skolorna i projektområdena.

Varje år under projektet kommer ett pris – Hand in Hand Youth Award – att delas ut till ungdomarna med bäst företagsidéer. Vinnarna kommer att få besöka Sverige för att få ytterligare inspiration för sina idéer.

 

Tillbaka till Projektarkiv