Ett innivativt projekt med fokus på Kenyas ungdomar
Specialprojekt

Ett innivativt projekt med fokus på Kenyas ungdomar

I Kenya är 70 % av befolkningen under 30 år och landets ungdomsarbetslöshet beskrivs som en tickande bomb då nästan 14 miljoner unga män och kvinnor står utan jobb. Det bidrar till ökad instabilitet i landet och att ungdomar inte känner något hopp inför framtiden.

Ungdomar representerar innovation och kreativitet, men i Kenya saknar många av dem möjligheten att förverkliga sin potential som en följd av den fattigdom som råder i landet. Det vill Hand in Hand ändra på och i oktober 2015 startade vi därför ett nytt projekt i Kenya för att skapa bättre förutsättningar för landets ungdomar. Under det treåriga projektet som finansieras av Svenska PostkodLotteriet, kommer vi att utbilda 7000 unga kvinnor och män i entreprenörskap i syfte att förse dem med kompetens och motivation för att kunna förändra sin livssituation. Hand in Hands insatser fokuserar vidare på att etablera entreprenörskap som ett ämne på skolorna i projektområdena.

Varje år under projektet kommer ett pris – Hand in Hand Youth Award – att delas ut till ungdomarna med bäst företagsidéer. Vinnarna kommer att få besöka Sverige för att få ytterligare inspiration för sina idéer.

Klicka här för att läsa om ungdomarna som vann Hand in Hand Youth Award 2016. 

Klicka här för att läsa om ungdomarna som vann Hand in Hand Youth Award 2017.

 

Tillbaka till Specialprojekt