Esther - en stolt butiksägare
Entreprenörer

Esther - en stolt butiksägare

När Esther fick möjlighet att starta sin egen business förändrades livet, inte bara för henne själv, utan för hela hennes familj.

Trebarnsmamman Esther Nandaiyo, idag stolt butiksägare och medlem i självhjälpsgruppen Namnya, kände tidigare att livet var meningslöst. För att kunna ta hand om sig själv och barnen var hon helt beroende av sin man som ibland gick flera månader utan lön. Det var en kamp att ens ha råd med mat, stressen gjorde att paret bråkade mycket och Esther funderade ofta på att skiljas.

Förstod att hon inte var ensam

Tack vare utbildningen och stödet som Hand in Hand gav, insåg 30-åriga Esther att hon inte var ensam om de svåra ekonomiska problemen och hon började tänka på vilken typ av företag hon skulle vilja starta. Ganska snart bestämde hon sig för att öppna en butik.

Med egna besparingar, ett lån från självhjälpsgruppen och ett lån från Hand in Hand Eastern Africa, kunde hon äntligen starta sin business. Butiken har gått bra från början och fortsätter ständigt att växa, inte minst tack vare Esthers utmärkta kundbemötande. Idag är det Esther som försörjer familjen och relationen med maken är det mycket bättre.

– Utbildningen räddade vårt äktenskap och hela familjen är så glada. Jag kan köpa kläder och skor till barnen, och ge dem ordentlig mat. Inget smärtar en mamma som att behöva natta hungriga barn, säger Esther.

Tillbaka till
Hållbar fattigdomsbekämpning - effekten av vårt arbete

Hållbar fattigdomsbekämpning - effekten av vårt arbete

Så gör vi skillnad