Eshwaris smycken gav familjen en ökad inkomst
Våra entreprenörer

Eshwaris smycken gav familjen en ökad inkomst

Eshwaris familj har tidigare varit helt beroende av sin odling för att kunna försörja sig, men förändringar i klimatet har gjort inkomsten låg och ostabil. Det här ledde till att Eshwari insåg att hon behövde hitta andra alternativ för att kunna försörja sin familj. Lösningen för Eshwari kom då hon anslöt sig till självhjälpsgruppen Sakthi - där fick hon träning i smyckestillverkning och därefter kunde hon börja sälja sina egna smycken. Idag har familjen fått en ökad inkomst och Eshwari har redan börjat planera inför expansion!

31-åriga Eshwari bor tillsammans med sin make och två söner i byn Palampoondi i Indien. Familjen är helt beroende av sitt jordbruk, men säsongsförhållandena och minskad nederbörd gör inkomsten låg och ostabil, och den räcker därför inte till för att täcka familjens utgifter. Det var när Eshwari gick med i självhjälpsgruppen Sakthi, som hon fick möjligheten till att öka familjens inkomst. Efter att ha fått träning inom smyckestillverkning kunde hon starta en egen smyckestillverkning hemma. Materialet till hennes smycken köper hon i den närliggande staden Aarani. Beroende på produkt säljer Eshwari därefter sina smycken för 50 INR upp till 500 INR (60 SEK), där de flesta av hennes kunder är invånare i byn.

I framtiden vill Eshwari expandera sin verksamhet och hon har redan börjat planera att kontakta butiker som säljer smycken i närliggande städer. “När landet torkar upp måste vi leta efter andra levebröd, och det var träningen som motiverade mig till att våga ge mig på smyckestillverkning”, avslutar Eshwari.

Tillbaka till Entreprenörer