EN MYCKET LÄRORIK RESA
Nyheter

EN MYCKET LÄRORIK RESA

Jakob, 15 år, ger sin berättelse om resan till Indien och besöket i byn Dilawra i Madhya Pradesh, som han gjorde tillsammans med sin familj i januari 2017.

I januari åkte jag, pappa och min jämnåriga syster till Dilawra i Madhya Pradesh, en stadsdel som ligger i centrala Indien. Med på samma resa var även pappas kollega och hans två döttrar. Vi var alla mycket spända och förväntansfulla över att få se deras samhälle och utvecklingen i den by vi sponsrat. Men det fanns nog även lite nervositet i oss eftersom att det var första gången flera av oss reste till Indien, men framför allt första gången som vi besökte byn.

Innan resan gick vi igenom Hand In Hands Village Uplift Programme så att vi barn skulle få veta lite mer om vad de förändrat i byn. Vi läste även rapporter och tittade på bilder från vår by och hade ett möte med Hand in Hand där vi ställde frågor och funderingar angående resan och om vad som skulle ske.

Intrycket från resan var mycket stort, en resa som vi aldrig kommer att glömma och som har påverkat oss mycket. Vi insåg hur tufft de har det i byn och hur hårt de kämpar för att kunna försörja sig själva och sin familj och hur bra vi har det här hemma i Sverige, och hur mycket vi bara tar förgivet. T.ex. att kunna tända en lampa när det är mörkt ute eller kunna dricka lite vatten ur vattenkranen är något som för dessa människor skulle kännas som rena lyxen. Även att gå i skolan är något som långt ifrån de flesta har gjort.

Besöket var var en mycket annorlunda, men nyttig upplevelse. Vi hade mycket roligt, och jag tror även att befolkningen i byn hade mycket roligt. Det får ju mycket sällan besök och verkade tycka att det var roligt att vi kom samt att få träffa människor från en annan del av världen. 

Vi kunde verkligen se hur våra donationer och gåvor hjälper dem ett steg längre i utvecklingen och att de verkligen gör skillnad, vilket känns mycket bra. Vi såg även hur glada och tacksamma människorna var för den här möjligheten de fått att utveckla deras samhälle.

Så här i efterhand känner jag mig också mycket tacksam över att vi har kunnat hjälpa Hand in Hand med det här projektet och att vi fick besöka den by vi hjälpt.

Tillbaka till