EN KEDJA FÖR FÖRÄNDRING
Nyheter

EN KEDJA FÖR FÖRÄNDRING

Vi vill lyfta fram ett fint initiativ från fyra gymnasietjejer som driver UF-företaget "Chain for Change" - de har valt att skänka hela företagets vinst till Hand in Hand och bidrar därmed till att vi kan lyfta ännu fler familjer ur fattigdom.

Ung Företagsamhet utbildar ungdomar i entreprenörskap och erbjuder bland annat gymnasieelever att, under ett år, driva ett eget företag som en del av sin utbildning – ett UF-företag. Under året får man då starta, driva och avveckla ett företag. Det har Izabella Sjödin, Beata Pierre, Matilda Hanses och Ella Åge valt att göra. De fyra klasskamraterna går alla sista året på gymnasiet och, tillsammans driver de UF-företaget ”Chain for Change” som säljer just det: en kedja för förändring. Tjejerna har designat ett armband med texten ”Chain for Change” för att symbolisera personer som är med och bidrar till förändring. Dessutom har de valt att skänka hela vinsten från försäljningen till Hand in Hand vilket vi känner oss mycket hedrade och tacksamma över. Så här fint skriver de om Hand in Hand i sin affärsplan:

Vi valde att skänka pengarna till just Hand in Hand för att deras mål och visioner är något som borde lyftas fram. Vi tror starkt på deras arbetssätt för att minska världens fattigdom. Organisationen arbetar med hjälp till självhjälp. De anser precis som vi att det effektivaste sättet att bryta fattigdomsspiralen är att hjälpa människor att hjälpa sig själva. Detta nytänkande koncept skiljer sig från mängden och vi är övertygade om att det är vägen ur fattigdom. 

Är du intresserad av att beställa ett armband till ett pris av 50 kronor kan du göra det genom att skicka ett mejl till: cfcuf@hotmail.com

Tillbaka till