Ellos stöttar kvinnligt entreprenörskap
Pressmeddelande

Ellos stöttar kvinnligt entreprenörskap

Ellos och Hand in Hand har påbörjat ett samarbete för att gemensamt bekämpa fattigdomen i Indien. I detta projekt samarbetar organisationerna för att förbättra levnadsvillkoren för invånarna i byn Visoor, som ligger i delstaten Tamil Nadu. Det tvååriga projektet i byn innebär ett omfattande program med aktiviteter. Bland annat ges stöd för att hjälpa barn att börja eller återgå till skolan; självhjälpsgrupper bildas där kvinnor utbildas i entreprenörskap och hälsoundersökningar erbjuds.

– Vi har under en tid sökt en passande samarbetspartner för Ellos hållbarhetsarbete och Hand in Hand känns helt rätt, säger Åse Peterson, Marketing Campaign Manager för Ellos Group och fortsätter:

– Flera av Ellos produkter produceras i Tamil Nadu, Indien och då känns det än mer viktigt att bidra till bättre villkor för människorna som bor i dessa områden.

Även om antalet fattiga i Indien har minskat på senare år är situationen fortfarande alarmerande – ungefär 22 procent eller 260 miljoner människor beräknas leva i fattigdom i landet. Hand in Hand arbetar strukturerat och hållbart för att förbättra situationen för landets fattiga och har fram tills idag skapat 3 miljoner jobb vilket innebär förbättrade livsvillkor för fler än 14 miljoner människor.

– Vi är otroligt stolta att Ellos har engagerat sig i Hand in Hands arbete genom att stödja ett byprojekt i Indien. Ellos engagemang i Hand in Hand bidrar till att stärka kvinnor genom utbildning i entreprenörskap vilket möjliggör en bättre inkomst för familjen. En kvinna med en inkomst får en starkare och mer jämlik roll i familjen och i samhället hon lever i, säger Richard Nordström, tf. Generalsekreterare Hand in Hand Sweden.

Om Ellos:

Ellos erbjuder en hel värld av mode, skönhet och hem för dam, barn och herr. Våra kunder är alltid i centrum och vi arbetar för att ständigt lyfta deras förväntningar. Vår produktion sker i huvudsak i Indien, Kina och Bangladesh. Det är viktigt för oss att våra produkter är tillverkade med hänsyn till de människor som producerar dem liksom för miljön och vi har ett omfattande och noggrant hållbarhetsarbete.

Tillbaka till