CLAREMONTS ANSTÄLLDA ENGAGERADE I BYPROJEKT
Nyheter

CLAREMONTS ANSTÄLLDA ENGAGERADE I BYPROJEKT

Vikten av att företag ska ha ett utpräglat CSR-engagemang blir allt mer betydelsefullt i valet av arbetsgivare. Eftersom anställda idag har större medvetenhet om vilka sociala engagemang ett företag bedriver ställer det högre krav på företag att ta ett större ansvar i CSR-frågor.

Management och IT-konsultbolaget Claremont insåg redan för några år sedan att de var i position att bidra till förändring och beslöt sig då för att investera i ett av Hand in Hands byprojekt i Indien.

  • Vi var måna om att vårt bidrag skulle hjälpa människor långsiktigt och ville se konkreta förändringar samt att det fanns en kvalitetssäkring genom hela projektet, säger Tharanga Kulamithra, medarbetare på Claremont, om valet att stödja Hand in Hand.
  • Det var även viktigt för oss att välja en organisation som delar Claremonts värderingar, tillägger kollegan Sophie Johansson.

Syftet med byprojekten i Indien är att lyfta hela byar ur fattigdom genom insatser fokuserade på att öka bybornas försörjningsmöjligheter, säkra barns skolgång samt öka invånarnas kunskap om hälsovård, den lokala miljön och deras demokratiska rättigheter. Som bydonator får man följa det 2-åriga projektets utveckling genom regelbundna rapporter och har även möjlighet att åka och besöka byn.

FÖR NÅGRA MÅNADER SEDAN BESÖKTE THARANGA OCH SOPHIE BYN SOM CLAREMONT STÖDJER, EN UPPLEVELSE SOM BÅDA BESKRIVER MED MYCKET VÄRME.

– Då fick vi uppleva förändringen som skett i byn under projektet. Förskolan och skolan är renoverade med toalett och rinnande vatten, och flera av kvinnorna i byn har startat egna företag som ger dem självständighet och bidrar till att de nu kan försörja sig själva och sina familjer. Allt vi såg fungerade och det var fantastiskt roligt att se.

Under besöket höll Tharanga och Sophie kollegorna som var kvar i Sverige uppdaterade via videoklipp och berättelser på företagets hemsida och i sociala medier.

– Tack vare resan och kommunikationen kring projektet har det interna engagemanget för människorna vi stödjer vuxit enormt och likaså stoltheten över Claremonts bidrag, förklarar Tharanga.

Klicka här för att läsa mer om våra byprojekt.

Foto: Sophie Johansson

Tillbaka till