Chisungo investments
Entreprenörer

Chisungo investments

Familjeföretaget Chisungo investments startades i Hillview village, Chirumanzu, Zimbabwe. De hörde talas om Hand in Hands kurser och bestämde sig för att lära sig mer och utöka sin verksamhet. Resultatet - en vinstökning på 900 procent – på 4 månader!

Mediator Mabhunu och Talent Matandauro är krukmakare och driver, tillsammans med ytterligare tre familjemedlemmar, företaget Chisungo investments. När de genom projektet MEY kom i kontakt med Hand in Hand och gavs möjlighet att bredda sina kunskaper och ta sitt företag till nästa nivå såg de unga entreprenörerna en värdefull chans som de gärna tog.

Beviljades äntligen ett lån

Entreprenörsträningen gav, förutom nya lärdomar, även den extra motivation som gjorde att gruppen kände sig redo att expandera sin verksamhet. De ansökte om och beviljades av Hand in Hand ett lån på sammanlagt 1200 dollar. För pengarna köpte de både råmaterial för tillverkning och kol till bränningen av krukorna.

– Flera gånger tidigare försökte vi låna pengar från mikrokreditinstitut, men utan framgång. Det var så frustrerande, för efterfrågan på våra produkter var stor, men vi kunde inte möta den utan tillgång till kapital, säger Talent Matandauro.

Det ökade kapitalet ledde till att Chisungo investments, som tidigare gjorde runt 40 krukor per månad, nu kunde tillverka fler än dubbelt så många och på bara fyra månader ökade vinsten med över 3 000 dollar.

Tillbaka till
Berättelser från verkligheten

Berättelser från verkligheten

Läs case