CHANDRA – 27 ÅR OCH TEGELFABRIKÖR
Entreprenörer

CHANDRA – 27 ÅR OCH TEGELFABRIKÖR

Utan någon som helst utbildning är det ett omöjligt uppdrag att driva ett tegelbruk. Det lärde sig Chandra som bor i byn Thalikkal i södra Indien tillsammans med sin man och barn.

Att tillverka tegel är en arbetsintensiv verksamhet som dessutom ställer höga krav på logistik och planering av inköp av stora mängder råvaror. Vinsten från tegeltillverkningen blev därför mycket liten och räckte knappt för att försörja familjen. Varje tegelsten säljs vidare till en grossist för runt 30 öre så det är viktigt att nå stora volymer.

När Hand in Hand startade en självhjälpsgrupp i byn anslöt sig Chandra till den för att få hjälp att fördjupa sina kunskaper om hur hon skulle driva sin verksamhet.

Som medlem i självhjälpsgruppen lärde jag mig att sköta min bokföring bättre och kunde såsmåningom ta ett lån för att expandera verksamheten”

Lånet på 2 000 kronor hjälpte Chandra att köpa och transportera mer råmaterial och anställa fler medarbetare. Vinsterna steg snart.

Tack vare hjälpen från Hand in Hand når vi ibland vinster på omkring 2 800 kronor i månaden nu” berättar en stolt Chandra

Tillbaka till Entreprenörer