Bröllopstider ger Chanda cash
Entreprenörer

Bröllopstider ger Chanda cash

Chanda Devi oroade sig ständigt över familjens ekonomi och hade svårt att se hur hon skulle kunna hjälpa sin man att bidra. Genom Hand in Hand fick hon hjälp att upptäcka sin potential och väcka den kraft som fanns inom henne. Idag är hon stolt entreprenör som har extra mycket att göra i bröllopstider.

Chanda Devi bor i Jhlamand, en by i Rajastan, Indien. Hennes liv har alltid kretsat kring barnen. Tidigare levde hon med en ständig oro över hur familjen skulle ha råd med barnens skolgång. Chandas man arbetade som murare och tjänade lite pengar, men aldrig tillräckligt för att få familjeekonomin att gå ihop. Chanda funderade mycket och ofta på vad hon skulle kunna göra för att utöka inkomsterna.

Utbildning gav pepp och mod

Så öppnade sig en möjlighet som Chanda genast grep. Hon anslöt sig till en av Hand in Hands självhjälpsgrupper och fick utbildning i entreprenörskap. Efter att ha gått igenom vikten av sparande, hur man startar ett företag, hur man räknar på kostnader och intäkter och enklare bokföring – kände sig Chanda redo. Hon lånade 5 000 rupier av självhjälpsgruppen och startade en skönhetssalong och skrädderi i sitt hem.

Chanda är nu entreprenör! Hon syr kläder och arbetar med skönhetsvård. En vanlig månad tjänar hon ungefär 5 000 rupier (ca 70 dollar). Under bröllopssäsongen kan det bli tre gånger så mycket. Tack vare Chandas enorma drivkraft har både hon och hela hennes familj fått ett bättre liv.

Tillbaka till
Hållbar fattigdomsbekämpning - effekten av vårt arbete

Hållbar fattigdomsbekämpning - effekten av vårt arbete

Så gör vi skillnad