Börshajen i Kenya
Nyheter

Börshajen i Kenya

För Börshajen Andra Farhad är Almedalsveckan alltid viktig, men i år avstod hon från att åka till Gotland och Visby. Istället reste hon med Hand in Hand till Kenya!

Under några dagar i Juli fick vi äran att visa vår ambassadör – Andra Farhad, mest känd som Börshajen – Hand in Hands verksamhet i Kenya. Ute i fält fick hon möjlighet att möta entreprenörerna och med egna ögon se hur Hand in Hands unika metod för att bekämpa fattigdom fungerar.

Invånarna i de byar som besöktes var mycket glada över att få träffa Andra och de bjöd, förutom på värmande historier från sina liv, också på sång, dans och många skratt!

För Andra Farhad blev resan en ögonöppnare och hennes känsla under och efter resan var överväldigande positiv. Nedan följer ett urval av inlägg postade på Andras Instagram vid tidpunkten för resan.

Jag vet inte ens vart jag ska börja. Jag är så glad men samtidigt så ställd av den reality check som jag fått. Idag åkte vi till ett av Kenyas största slumområde och träffade människor som lever i extrem fattigdom. (…) Jag blev helt varm i hjärtat när jag hörde alla magiska kvinnor prata om vad Hand in Hand har betytt för dom och jag kände mig så stolt som ambassadör.

I en av alla byar vi besökte fick jag chansen att möta självhjälpsgruppen Jerusalem som bla jobbar med odling och tillverkning av tvålar. Förutom att dom hade satt på sig finkläderna och vi blev uppmötta med härlig sång och dans fick vi även höra deras personliga historier som berörde enormt.

Blundar, tar ett djupt andetag och känner tacksamhet. Tack Hand in Hand för en resa som för alltid har förändrat min syn på livet.

Läs mer om samarbetet med Andra Farhad

Tillbaka till