Bethel Garden bidrar till hela samhället
Entreprenörer

Bethel Garden bidrar till hela samhället

Från en mager, uttorkad jordplätt till en grönskande oas. Följ med till Bethel Garden och en magisk förvandling.

Vi är i Zimbabwe och i distriktet Shurugwi. Här startade 2019 en grupp kvinnor en trädgårdsodling för att driva upp färska grönsaket och skaffa sig en inkomst. Bristen på vatten var en stor utmaning, då den enda vattenkällan var en ofta uttorkad flod i närheten.

Ett år senare kom gruppen i kontakt med Hand in Hand Zimbabwe. Förutom möjlighet att delta i den sedvanliga entreprenörsträningen, fick de hjälp att installera ett solcellsdrivet borrhål. Med hjälp av två 5000-liters vattentankar var vattenförsörjningen säkrad. Ett ordenligt säkerhetsstängsel sattes också upp som skydd för odlingen.

Förvandlingen kan börja!

Kvinnorna började genast omsätta utbildningens kunskaper i handling. Tack vare sitt driv och engagemang kunde de snart se den positiva förvandlingen av trädgårdsordlingen. Idag, bara efter ett år, säljs en mängd olika grödor odlade i Bethel Garden. Gruppen sparar även pengar varje månad i en gemensam fond för underhåll, nya initiativ och investeringar.

Tid för expansion!

”När vi insett hur stor skillnad vattentillgången gör förstår vi vad vi kan uppnå tack vare den”, säger kvinnorna – som nu inte bara byggt ett hus åt trädgårdens säkerhetsvakt utan även planerar att anlägga en damm med fiskar och att börja med biodling!

Den positiva förändringen märks inte bara inom gruppen utan i hela lokalsamhället. Nu har alla invånare fått tillgång till rent vatten och färska kvalitetsprodukter från trädgården.

Tillbaka till
Hållbar fattigdomsbekämpning - effekten av vårt arbete

Hållbar fattigdomsbekämpning - effekten av vårt arbete

Så gör vi skillnad