Behandling gjorde femåriga Sandhya frisk
Specialprojekt

Behandling gjorde femåriga Sandhya frisk

Sandhya är ett av de barn som har tagit del av det treåriga hälsoprojektet som Hand in Hand bedriver i delstaten Madhya Pradesh i Indien, vilket finansieras av Svenska Postkodlotteriet. Projektet arbetar för att förbättra den rådande hälsosituationen i Indien genom bland annat utbildning inom hälsa och uppsökande läkarvård.

Sandhya är fem år och bor med sina föräldrar och tre syskon i byn Nayapura. Hon är ett av de barn som har tagit del av hälsoprojektet som Hand in Hand bedriver i delstaten Madhya Pradesh i Indien. Hon kommer från en jordbrukarfamilj, men brist på vatten gör familjens inkomst från jordbruket oberäknelig och ostabil.

Det var under en av de undersökningar som Hand in Hand India genomförde i byn där Sandhya bor, som hon blev identifierad som undernärd. Därför fick Sandhya efter undersökningen behandling under tre månader i form av kosttillskott och näringsrik mat. I samband med behandlingen fick också Sandhyas föräldrar regelbunden kostrådgivning från Hand in Hands personal.

Behandlingen resulterade i att Sandhya gick upp 4 kilo i vikt, och hon är numera ett friskt barn!

Läs mer om hälsoprojektet i Madhya Pradesh här.

Foto: Hand in Hand India

Tillbaka till Specialprojekt