Behandling gjorde femåriga Sandhya frisk (Women’s Health Movement)
Specialprojekt

Behandling gjorde femåriga Sandhya frisk (Women’s Health Movement)

Sandhya är ett av de barn som har tagit del av det treåriga hälsoprojektet som Hand in Hand bedriver i delstaten Madhya Pradesh i Indien, vilket finansieras av Svenska Postkodlotteriet. Projektet arbetar för att förbättra den rådande hälsosituationen i Indien genom bland annat utbildning inom hälsa och uppsökande läkarvård.

Sandhya är fem år och bor med sina föräldrar och tre syskon i byn Nayapura. Hon är ett av de barn som har tagit del av hälsoprojektet som Hand in Hand bedriver i delstaten Madhya Pradesh i Indien. Hon kommer från en jordbrukarfamilj, men brist på vatten gör familjens inkomst från jordbruket oberäknelig och ostabil.

Det var under en av de undersökningar som Hand in Hand India genomförde i byn där Sandhya bor, som hon blev identifierad som undernärd. Därför fick Sandhya efter undersökningen behandling under tre månader i form av kosttillskott och näringsrik mat. I samband med behandlingen fick också Sandhyas föräldrar regelbunden kostrådgivning från Hand in Hands personal.

Behandlingen resulterade i att Sandhya gick upp 4 kilo i vikt, och hon är numera ett friskt barn!

Läs mer om hälsoprojektet i Madhya Pradesh här.

Foto: Hand in Hand India

Tillbaka till Projektarkiv