Basanti - rustad för ett värdigt liv

Basanti - rustad för ett värdigt liv

Basanti Devi gifte sig som 15-åring och har sex barn. Hon bor tillsammans med sin make i den indiska byn Majavad. Maken arbetar i en närliggande stad men hans inkomst är inte tillräcklig för att tillgodose familjens behov. Som tur är tjänar även Basanti pengar idag.

Med en önskan om att kunna bidra till familjens inkomst anslöt sig Basanti i oktober 2019 till självhjälpsgruppen ”Chamunda Maa”. Gruppen, som bildades inom projektet ”Rise Up Women!”, påbörjade Hand in Hands klassiska entreprenörskapsutbildning och lärde sig om såväl gruppdynamik och sparande som bokföring och affärsutveckling.

Fick stöd och vägledning

Efter utbildningens slut diskuterade Basanti olika företagsidéer med Hand in Hand, som stöttade och vägledde henne till ett beslut – att öppna en frukt- och grönsaksbutik. För att kunna starta upp sin verksamhet lånade Basanti en större summa pengar från självhjälpsgruppens gemensamma sparkapital.

I dag tjänar hon runt 400 SEK per dag och med första veckans inkomst betalade Basanti en del av sin dotters skolavgift.

Basanti är nu rustad för att leva ett värdigt liv. Hon planerar att betala sin dotters hela utbildning och att fortsätta sitt sparande för att skydda sig mot oväntade utgifter.

Bidra till förändring!

Som Entreprenörsfadder är du med och bekämpar fattigdomen varje månad, året runt. Du stöttar inte bara en blivande entreprenör – utan alla som lever i fattigdom och utsatthet och kämpar för att stå på egna ben.

Bli entreprenörsfadder

Tillbaka till